martes, 12 de marzo de 2013

POSA LLUM A LA TEVA VIDA -ENEAGRAMA


POSA LLUM A LA TEVA VIDA AMB L’ENEAGRAMA


Com penso, sento i actuo?
L’Eneagrama modern dels tipus de personalitat és l’eina d'autoconeixement més completa que existeix. A la saviesa de diferents tradicions espirituals acumulada al llarg de més de dos mil anys per cristians, budistes, musulmans (sufís) i jueus, s’uneixen els coneixements de la psicologia moderna.
Eneagrama ve del grec "ennea" que significa nou (9) i "grammos" que significa figura de nou puntes. Així parlem de les nou passions que determinen la nostra personalitat: Ira, orgull, vanitat, enveja, avarícia, por, gula, luxúria i mandra. Aquestes passions són les que ens desequilibren a cadascú de nosaltres i ens fan emmalaltir.



En el moment que conec quina és la passió que domina la meva personalitat, identifico els obstacles que em poso i que m’impedeixen una vida plena i autèntica, una vida feliç.
Descobrir i comprendre quina és la meva passió em diu molt de com jo veig el món, quines són les meves eleccions, els meus comportaments i les reaccions vers els altres i davant la vida.¨
L’Eneagrama ens dóna la possibilitat de descobrir quins són els meus comportaments compulsius repetitius que queden fitxats en la meva personalitat i em limiten com a ésser humà.
L’objectiu del Eneagrama és el propi coneixement d’un mateix per trobar l’equilibri o centre entre el meu do o qualitat que és ell meu tret dominant i el seu excés per així poder canviar o sanar el que em calgui.



Josep Lluís Negredo Serrano

Nascut a Barcelona el 1958, Llicenciat en Psicòloga per l’ Universitat de Barcelona (especialització Clínica). Col·legia’t nº 2.175. Terapeuta Gestalt i Terapeuta Corporal Integratiu (formació en Bioenergética de W. Reich i A. Lowen). Format amb Psicoteràpia Traspersonal e Integrativa dels Eneatips amb el Dr. Claudio Naranjo. Tinc un a consulta privada  fa 10 anys, practicant la teràpia individual i en grup. He participat en cursos de: Coaching Transformacional i Teràpia Sistèmica. Especialista en la teràpia de grup amb l’utilització de la gestalt, la música i l’eneagrama.


No hay comentarios:

Publicar un comentario